Att våga leda i svåra situationer
Jag vill bli kontaktad!

Att våga leda i svåra situationer

Det finns många olika situationer som kan vara särskilt svåra för en chef. Det kan vara medarbetare med privata problem, som t ex en skilsmässa eller en allvarlig sjukdom som man bara inte kan skaka av sig, till att agera som ledare i förändringsprocesser på arbetet. Vi ser fler och fler ledare som får problem med hur de skall hantera konflikter likväl som sin egen stress.

Det är hård press i dagens organisationer och det ställs höga krav, dels på arbetsgruppen och dels på ledarna. En helt ny kompetens krävs för att ledarna skall kunna agera direkt.

Ofta tenderar problemen att gå för långt, då många ledare inte vet hur de skall hantera svåra situationer. Vi ser osäkerhet kring de svåra samtalen och ofta saknar man den trygghet som krävs för att hantera dessa problem.

Att skapa kunskap och medvetenhet runt dessa frågor leder i sin tur till ett tryggare ledarskap. Att arbeta förebyggande sparar mycket tid och energi, samtidigt som det är kostnadseffektivt.

Utbildningens fokus:

  • Skapa ett agerande ledarskap
  • De svåra samtalen
  • Aktivt lyssnande
  • Skapa effektiva arbetsrutiner
  • Skapa engagemang för att nå framgång
  • Konfliktkunskap – förstå och hantera konflikter
  • Syfte och målstyrning
  • Att arbeta i professionella team utifrån olika personlighetsstilar (PAIE-teorin)
  • Att hålla effektiva möten och tidsramar

Jag vill bli kontaktad för mer information

Vill du ta hem kursen till ditt företag?

Alla våra kurser kan erhållas skräddarsydda för just ditt företag. Det innebär att vi kommer till dig och håller kursen. Det innebär också att du själv har möjlighet att påverka kursens innehåll och upplägg så att det passar ditt företag. Finns dina behov utanför vårt befintliga utbud har vi kompetens att arbeta fram helt nya kurser i samråd med dig. Kontakta Kristina Broman för mer information:

Head of Customized Training, Kristina Broman
Telefon: +46 (0)8 587 662 86
E-post: kristina.broman@insightevents.se

Kursledare

Christina Haugsöen - Kursledare

Christina Haugsöen
Christina har i snart tjugo år arbetat med ledarskap, kommunikation, stresshantering och team utveckling.

Hon har studerat beteendevetenskap på Universitetet i Karlstad och med den nya neurologiska forskningen väcktes hennes intresse för ledarskap och framförallt kommunikation ofta med kognitionsvetenskap som verktyg.

Christina har arbetat med flera stora företag och organisationer där hon ofta kommer in redan under utvecklingsfasen där hon tillsammans med företaget sedan skräddarsyr utbildningen.

Information

Målgrupp:  Utbildningen vänder sig till personer i ledande ställning

Förkunskaper: Inga speciella förkunskaper krävs

Kursmaterial: Kursmaterial på svenska ingår