Bank Summit
Läs mer om detta event! (öppnas i nytt fönster)
Lägg till i kalender 09/01/2016 09:00 09/01/2016 18:00 Europe/Stockholm Bank Summit Den 1 september samlas Sveriges ledande aktörer inom branschen på SvD Bank Summit 2016 för att diskutera förutsättningarna och utmaningarna för bank- och finansmarknaden. Grand Hotel, Stockholm MM/DD/YYYY

Tack alla deltagare under 2017! Information om 2018 års konferens kommer inom kort!

Så pressas bankerna på en marknad i förändring

Runtom i världen fortsätter centralbankerna sin expansiva penningpolitik och kamp för att få upp inflationen. I Sverige sänktes reporäntan nyligen ytterligare och förhoppningen är att stabilisera inflationen till 2 procent 2017. Inflationsläget har bland annat bidragit till ökade skulder bland hushållen och uppblåsta balansräkningar. Samtidigt är svensk ekonomi starkare än någonsin – arbetslösheten har minskat, BNP ökat och hushållskonsumtionen växer.

Under tiden genomgår finanssektorn en stor förändring. Bankkontoren har minskat i betydelse och kunderna använder hellre mobilen, datorn eller surfplattan för att sköta sina ärenden. Pressen på bankerna att leva upp till nya krav och regler har därför ökat kraftigt. Nya typer av banktjänster har skapats som exempelvis e-faktura och kreditansökningar i handeln och befintliga banktjänster har anpassats. Digitalisering och ny teknik har även öppnat upp för nya typer av företag och banker inom finanssektorn.

Hur ser framtiden ut för bankerna? Hur ska framtidens banker tjäna pengar? Och hur ska affärsmodellerna se ut i ett allt mer digitaliserat samhälle?

Den 1 september samlas Sveriges ledande aktörer inom branschen på SvD Bank Summit 2016 för att diskutera förutsättningarna och utmaningarna för bank- och finansmarknaden. Under konferensen får du ta del av digitaliseringens krafter inom finansbranschen och lönsamma framtida strategier för att behålla kunder och anpassa sig till nya regelverk. En nyhet för i år är att eventet enbart är en dag men att det är indelat i två olika spår på eftermiddagen som du har möjlighet att välja mellan; Digitalisering eller Strategi.

Digitaliseringsspåret fokuserar på affärs- och verksamhetsutveckling, IT-frågor och vad den ökade digitaliseringen leder till. Hur bankerna måste anpassa sig och vad de måste satsa på för att överleva den ökade konkurrensen.

Strategispåret fokuserar på de mindre och medelstora aktörerna, hur bankerna påverkas av de nya, tuffa regelförändringarna, riskhantering och samt strategier för att behålla sina kunder.

I år har vi den stora glädjen att presentera Svenska Bankföreningens nye vd Hans Lindberg, SEB:s koncernchef och vd Annika Falkengren, Klarnas vd och grundare Sebastian Siemiatkowski som nyckeltalare. Vi kommer att få ta del av deras tankar om framtida möjligheter och utmaningar för svenska banker och finansbolag.

Missa inte detta unika event som på en dag samlar den mest initierade gruppen av sakkunniga inom ditt område. Här bjuds en möjlighet att både vässa din spetskompetens och knyta de rätta kontakterna, ett recept för framgång!

Ladda ner årets program!

Bank Summit 2017
Konferensen nyligen passerad, datum ej bestämt
Grand Hôtel, Stockholm
Konferensen nyligen passerad, anmälan ej möjlig

Kontakta oss

Projektledare: Annika Gritti
Tfn: 08 587 662 35
E-post: annika.gritti@insightevents.se

Sponsring/Utställning: Roland Behrendt
Tfn: 08 587 662 77
E-post: roland.behrendt@insightevents.se

Samarbetspartner

SvD

Läs mer om detta event! (öppnas i nytt fönster)

Events i samarbete med SvD:

4 maj 2017

Investor Summit

20-21 september 2017

SvD Energy Summit 2017

Konferensen nyligen passerad, datum ej bestämt

Financial Forum

Konferensen nyligen passerad, datum ej bestämt

Bank Summit