Patentdagen
Läs mer om detta event! (öppnas i nytt fönster)
Lägg till i kalender 22/09/2016 08:30 22/09/2016 17:00 Europe/Stockholm Patentdagen Patentdagen är en mötesplats för dig som arbetar med patent och innovation. Sedan 1995 arrangeras Patentdagen som en årlig seminariedag i Stockholm Lokal meddelas senare DD/MM/YYYY

Stödjer patentarbetet er patentstrategi?

Patent har ett stort kommersiellt och strategiskt värde för utvecklingsintensiva företag. På Patentdagen kommer du att få lyssna till hur världsledande företag som Ericsson, Electrolux, ABB och Toyota Material Handling bedriver sitt patentarbete. Du får möta företag som har skapat stora värden genom ett offensivt arbete med att säkerställa att patentarbetet stödjer företagets affärsstrategi och på så sätt kunnat kommersialisera patent och bygga lönsamma patentportföljer.

Vi är också glada att ha med Alexander Ramsay, Justitiedepartementet och Susanne Ås Sivborg, PRV. Alexander Ramsay kommer att berätta om den nya enhetliga patentdomstolen och vad det enhetliga patentskyddet innebär. I en paneldiskussion ger Susanne Ås Sivborg, PRV, Fredrik Egrelius, Ericsson och Hanns Hallesius, Electrolux, sin syn på förändringarna.

Ett spännande inslag blir en paneldiskussion med företrädare för några av landets främsta dataspelsbolag. Hur arbetar de med sina rättigheter? Hur är det att verka på en global digital konsumentmarknad? Paneldiskussionen leds av Per Strömbäck, Dataspelsföretagen. Speciellt inbjudna är Londonbaserade ClearViewIP som är strategiska rådgivare inom IP och IP-värderingar. De kommer att ge sin syn på hur avyttring och förvärv av patent kan användas för att anpassa patentportföljen till företagets övergripande affärsstrategi.

Lyssna till:

  • Det enhetliga patentskyddet – vad innebär det?•Strategic development at Ericsson by focus on IPRlicensing•Så säkerställer Electrolux att patentarbetet stödjerföretagets affärsstrategi
  • Toyota Material Handlings patentstrategi
  • ABBs syn på patentkvalitet och dess påverkan pålicensiering•Recent trends in the patent marketplace

Ta del av skräddarsydda valbara fördjupningspass i anslutning till Patentdagen!

Passa på att fördjupa dig inom några viktiga områden. Lyssna till Anthony Tridico, managing partner på IP-byrån Finnegans Londonkontor, och fördjupa dina kunskaper under fördjupningspasset Prosecuting US Patents in View of Today’s Environment at the USPTO, Gränserna för patentintrång med Per Josefsson och Oscar Björkman Possne på Mannheimer Swartling Advokatbyrå eller The Patent Transaction Process med Benoit Geurts och Tim Butler från ClearViewIP.

Varmt välkommen!

Mathias Loqvist, Chef för patentavdelningen, Groth & Co
Ruth Sylwan, Senior projektledare, Insight Events Sweden

Ladda hem broschyr:

Patentdagen
22 september 2016
Konferens Spårvagnshallarna, Birger Jarlsgatan 57 A, Stockholm

Kontakta oss

Projektledare: Ruth Sylwan
Tfn: 08 587 662 00
E-post: ruth.sylwan@insightevents.se

Sponsring/Utställning: Cornelia Andersdotter Sandström
Tfn: 08 587 662 66
E-post: cornelia.andersdotter@insightevents.se

Deltagarplats/Grupprabatt Magnus Sjölander
Tfn: 08 587 662 14
E-post: magnus.sjolander@insightevents.se

Läs mer om detta event! (öppnas i nytt fönster)