valkommen

VÄLKOMMEN TILL GATUBELYSNINGSFORUM

Har ni koll på vilket skick anläggningen är i och vad ni vill göra med den framöver?

Du som arbetar med gatubelysning står inför stora utmaningar. Du står mitt i ett skifte där gammal belysning måste ersättas med nya och mer energieffektiva lösningar. Det är dyrt att byta ut beståndet och har du inte rätt kunskap är risken stor att du väljer fel lösning, något som kan bli mycket kostsamt. Samtidigt är det ännu viktigare än tidigare att hålla ordning på anläggningsregistret med alla dess delar som typ av kabel, installationsår, kopplingsscheman, armaturer, färger, höjd, effektåtgång, ljuskällor, stolpar osv. På Gatubelysningsforum 2018 får du ta del av hur kommuner som Örebro, Stockholm och Motala arbetar för att skapa ordning på dagens gatubelysning nu och hur den kan framtidssäkras.

Införandet av LED-teknik innebär en snabb och genomgripande förändring för offentlig belysning. Det ställer helt nya krav på design, planering och underhåll av belysningsanläggningar. På Gatubelysningsforum får du praktiska tips om vad du måste tänka på när du ska välja belysningslösningar och hur du ska tackla de svagheter som kan finnas. Styrning av armaturer är ett annat område där det händer mycket just nu. Vad är på gång och hur ser nästa generation av intelligens ut? Svaren får du på årets konferens.

Lyssna till:
• Ove Andersson i Motala kommun om vägen från gatubelysningskaos till ordning och reda i Motala
• Trafikverket som berättar om det fortsatta arbetet med kommunal belysning längs statliga vägar, ett område där det händer mycket
• Marianne Lind, Ljuslandskap om trygghetsskapande belysning
• Johnny Pettersson, Kenzington Solution om ansvar och skyldigheter för gatu- och vägbelysning
• Hur använder Göteborgs stad belysningen som verktyg för att möta nya utmaningar av infrastrukturer?
• Tor Olsson, belysningsplanerare i Jönköpings kommun som berättar om hur de jobbar mot entreprenörer, konsulter och internt

Eftersom det finns ett stort behov av erfarenhetsutbyte mellan kommuner, energibolag och andra aktörer inom gatubelysningsområdet erbjuder vi i år rundabordssamtal där vi kommer att diskutera LED-belysning, Styrning av belysning och Anläggningsregister i mindre grupper. Anmäl dig till det ämne du är mest intresserad av och ta del av hur andra tacklar dessa frågor.

Varmt välkommen!

Ruth Sylwan
Senior projektledare
Insight Events Sweden
Tfn: 08-587 66 215
E-post: ruth.sylwan@insightevents.se

program-two

PROGRAM GATUBELYSNINGSFORUM 2018

Programmet för Gatubelysningsforum 2018 är färdigt!

Gå vidare och läs mer med knappen nedan.

sponsorskap-utstallning

UTSTÄLLNING/SPONSORSKAP

Är du intresserad av sponsorskap/utställning på Gatubelysningsforum 2018?
Här finns möjligheten att möta och nätverka med de mest initierade av gatubelysningsexperterna i Norden.

För mer information, vänligen kontakta:
Roland Behrendt
+46 (0)8 587 662 77
roland.behrendt@insightevents.se

GULDPSONSOR

roch500

Roch Services är världsledande inom stabilitets- och hållfasthetsprovning av jordförankrade stolpsystem. Företaget är ackrediterade enligt DIN EN ISO/IEC 17025:2005 och har ett testlaboratorium certifierat enligt DIN EN ISO 9001. Runtom i Europa testar Roch belysningsstolpar, ljussignalstolpar, vägskyltar, strålkastarmaster, järnvägsstolpar i alla möjliga material. Testerna är icke-förstörande samt pålitlig och säker, till och med säkrare än test i ett testlaboratorium då även fundamentet inkluderas. Sedan företaget startade utvecklar man metoden kontinuerligt. Idag testar Roch även dragsäkerheten av väggförankrade uppspänningslinor och utför ljusmätningar.” Våra uppdragsgivare säkerställer och dokumenterar trafiksäkerheten av belysningsinfrastrukturen på ett effektivt och ekonomiskt smart sätt.” säger Oliver Roch, VD för Roch Services i Norden.


SILVERSPONSOR

uts_gatubelysning3

OrangeTek – Passionate about LED technology

OrangeTek specialises in manufacturing and supplying exterior LED lighting solutions. Established in Australia in 2004 with our head office based in the UK, we operate in 5 countries worldwide providing market leading LED technology. We design and manufacture street & urban realm luminaires as well as traffic lighting systems. Our research and development facilities in Taiwan explore the future of lighting Technology and the team are consistently pushing the boundaries of what’s possible, providing the end user with state of the art luminaires at an affordable price. Our passion about LED technology is what drives us.


thorn

Thorn Lighting är en erkänd global leverantör av utomhus- och inomhusarmaturer med integrerad styrning och grundades 1928. Våra högpresterande belysningslösningar kan ses i många olika tillämpningar såsom sportanläggningar, vägar, tunnlar, stadsmiljöer, kontor, utbildningslokaler och industri. Fokus ligger på att uppnå en belysningslösning där estetik, optisk prestanda och energiförbrukning är i perfekt balans. Vårt mål är att överträffa kundernas behov över hela världen för att bli den erkända, tillförlitliga och långsiktiga partnern för kostnadseffektiv belysning. Thorn är en del av Zumtobel Group.


UTSTÄLLARE

prismatibro

Tre av varandra oberoende personer ställde samma fråga:
– Visst borde väl ni på Prisma Teknik, som kan så mycket om elektronik, satsa på att ta fram gatubelysning med LED-teknik.

Sedan dess har Prisma Light levererat över 47 000 armaturer till kunder i framför allt Norden.
Prisma Tibro riktar sig till kommuner, trafikverket, installatörer, driftbolag, fastighetsägare, grossister och övriga med behov av energieffektiv gatubelysning som ger vitt och jämnt ljus enligt krav och önskemål.

Produkterna kännetecknas av användarvänlighet, driftsäkerhet, obefintligt underhållsbehov, sofistikerad och på samma gång enkelt hanterad styrning, omfattande garantier och totalt sett mycket hög kostnadseffektivitet.


uts_gatubelysning2

Vi utvecklar krocksäkra belysningsstolpar med målet att förbättra trafikmiljön och skapa säkrare vägar. Genom den unika tillverkningsprocessen 3D-rullformning och den innovativa produktdesignen erhålls eftergivliga men starka belysningsstolpar med låg vikt, hög finish och nya typer av effektiva ytbeläggningar. Northcones produkter kan därför bidra med ökad trafiksäkerhet, låg livscykelkostnad och inte minst en väsentligt reducerad miljöpåverkan.


uts_gatubelysning

Fagerhults Belysning utvecklar, producerar och marknadsför professionell belysning och ljusstyrning för offentliga inom- och utomhusmiljöer. Vårt erbjudande för utomhusmiljöer täcker applikationerna gata och väg, park och stad samt fasad och närmiljö. Med vår gedigna belysningskunskap och breda utbud av innovativa, energieffektiva och miljövänliga belysningslösningar får du en partner till hela projektet. Vår utveckling och samlade kunskap finns i direkt anslutning till våra produktionsenheter i Habo och Åhus.


fox

Fox Belysning AB är ett svenskt företag som specialiserat sig på väg- och gatubelysning. Vi marknadsför och levererar belysningsarmaturer som kombinerar skandinavisk design med modern teknik. I 40 år har vi  levererat belysning till kulturminnen och samtida arkitektur, gator, flygplatser och slott. Vi strävar efter en enkelhet i materialval, form och funktion.


telliq

TelliQ är ett svenskt företag som är pionjärer inom området “uppkopplade saker”. Vi har sedan starten levererat svenska produkter och system med mottot: Bästa kundservice.

Våra kunder värdesätter TelliQ´s webb-verktyg för att det är lättnavigerat och underlättar det dagliga arbetet av utspridda saker som belysnings-centraler, maskiner och bilar, samt att lösningen är anpassningsbar till olika tillverkare.

100 kommuner & större företag väljer TelliQ´s webb-tjänster för att snabbare och enklare effektivisera deras drift och arbete. Samt att över 3000 små och medelstora företag använder våra tjänster för uppkopplade fordon.

Smart street litghting från TelliQ. Belysningsstyrning som ger tid över


defa

Mer info kommer snart.


talare-two

Talare

Vi kan stolt presentera 2018 års talarlista!

Se alla talare med knappen nedan.

talare_gatubel_20182

Björn Lindelöf

Stockholms stad

  talare_gatubel_20185

  Lars Ocklund

  Göteborgs stad

   talare_gatubel_201810

   Ove Andersson

   Motala kommun

    talare_gatubel_20186

    Marianne Lind

    Ljuslandskap Sverige

     anmalan

     Anmälan

     Anmälan för Gatubelysningsforum 2018 är öppen!

     Gå vidare med knappen nedan.

     PRISLISTABoka t.o.m 18/5Boka t.o.m 15/6Boka fr.o.m 16/6
     Konferens4 590 kr5 990 kr7 990 kr
     Konferens, belysningsleverantörer7 990 kr8 990 kr9 990 kr
     Konferens + fördjupningspass7 590 kr8 590 kr10 590 kr
     Konferens + fördjupningspass,
     belysningsleverantörer
     10 990 kr11 990 kr12 990 kr
     Middag750 kr750 kr750 kr
     kontakt

     KONTAKT

     Insight Events Sweden
     Organisatör
     +46 (0)8 587 662 00
     info@insightevents.se

     Ruth Sylwan
     Projektledare
     +46(0)8 587 662 15
     ruth.sylwan@insightevents.se

     Roland Behrendt
     Utställning/sponsorskap
     +46 (0)8 587 662 77
     roland.behrendt@insightevents.se