Anna Andihn, HR-chef, Kappahl Retail Sverige

Anna Andihn, HR-chef, Kappahl Retail Sverige

Din nuvarande befattning och roll?
HR-chef Kappahl Retail Sverige. Ansvar för HR-s samtliga processer, säkerställande och utveckling.

Hur kom det sig att du började arbeta med HR?
Jag har alltid haft ett stort intresse för människor, relationer och affärer det ihop med en stark vilja att utveckla, påverka och få fram det bästa ur varje individ att gå från ett läge till ett annat. Att arbeta med HR och med människor förenar det. Det är extemt givande, jag lär mig nya saker varje dag.

När jag inte arbetar med HR lägger jag tiden på…
..min familj jag har tre barn, läsa nyhetesuppdateringar, följa sociala medier. Jag tycker mkt om att vara ute i naturen samtidigt som jag älskar att vakna i storstäder.

De mest utmanande frågorna för HR 2016 är…
..att som HR följa  och förutse den branch man verkar i för att kunna jobba med rätt frågor. En viktig fråga kommer att vara integration, jämställdhet och mångfald med tanke på den utveckling Sverige just nu är i. En annan viktigt fråga och utmaning för HR är begreppet kandidatmakt.

Vad innebär digitaliseringen för HR?
Mycket, kommer ge oss potential att arbeta ännu mer effektivt med affären, kommer också att utmana traditionellt HR. En ökad digitalisering kommer ge oss mer `rätt` underlag inför beslut.

Ett ämne som jag vill se diskuteras på Personalvetardagarna…
..
Hur HR skulle kunna arbeta mer agilt i sina egna processer?

Vad får vi lära oss av din presentation på Personalvetardagarna?
Att övertygelse och tydliga mål är viktigt vid all typ av förändring. Att uthållighet och att tro på processen är viktiga nycklar för framgång.

Denna nyhet publicerades först på denna sidan: http://www.personalvetardagarna.se/2016/03/personalvetardagarna-2016-fragor-till-anna-andihn-kappahl/