Martin Hallengren

Vi satt ner med Martin Hallengren, en av Sveriges mest engagerade och kunnigaste inom ledarskap och organisation och kursledare för kursen ”Ledare men inte chef” och frågade ett gäng snabba frågor om kursen.

 

 

 


Hej Martin! Berätta lite mer om dig själv och hur det kom sig att du började arbeta med ledarskapsutbildning

– Jag är nog ganska lat när det kommer till arbete, inte för att det är tråkigt, utan mer för att det finns så mycket mer än arbete. Jag är en äkta skidåkare, jag älskar alpin skidåkning. Jag är en vandrare, en fjällvandrare som gillar att ta vandringen i lugnt tempo. Njuta av varje stund av ensamhet ute i fjällvärlden.  Men jag gillar kontraster, så därför trivs jag otroligt bra i stora städer, utforska caféer mer än sevärdheter.

– Att jag blev managementkonsult beror på att jag helt enkelt hamnade i det. I slutet på förra millenniet arbetade jag som internkonsult med kvalitet och verksamhetsutveckling. När sedan affärsområdet såldes hade jag ingen arbetsplats kvar. Men jag började då få en extrem passion för ledarskap som jag bestämde mig för att jobba med. Sedan har det utvecklats mer och mer för varje år. Det som driver mig idag är passionen för att skapa ohyggligt bra arbetsplatser där medarbetarna utvecklas genom ett excellent ledarskap.

Varför ska man delta på Ledare men inte chef?

– Först och främst för att man som ledare behöver utvecklas och få en riktigt gedigen plattform att utgå från i sitt ledarskap. Sedan har den kursen fokus på de fundamentala delarna inom ledarskapet. Jag skulle vilja säga att den är lite av en licens eller körkort för att få utöva ledarskap.

Vad skulle du säga är mest centralt i kursen?

– Först och främst ger den deltagarna en bra förståelse för hur man leder människor genom anpassad motivation och stimulans. Att man förstår att man inte kan ha en ledarstil utan måste anpassa sitt ledarskap till varje enskild medarbetare.

Vilka viktiga kunskaper/insikter kommer deltagarna ta med sig hem efter kursen?

– Dels är det insikten om hur människor fungerar och hur viktigt det är att förstå vad som gör att medarbetarna kan prestera bra och skapa ett bra resultat.

Vilka ser du som de största utmaningarna för den som blir ledare utan att vara formell chef?

– Att våga vara ledare och att få rätt förutsättningar för att utöva sitt ledarskap. Allt för många ledare i första linjen idag måste lägga allt för mycket tid på det operativa. Det innebär att de helt enkelt inte har tillräckligt med tid för att skapa värde i sin ledningsprocess.

Vilka tips kan du ge dem som arbetar som ledare utan att vara formell chef?

– Att aldrig sluta utveckla sig själv och alltid ha fokus på att stödja och utveckla sina medarbetare.

Vilka stora förändringar tror du kommer påverka ledarskap på sikt?

– Att medarbetarskapet utvecklas och medarbetarna kommer vara mycket mer involverade i beslut som rör deras arbete. Att medarbetarna kommer vara mycket mer värdeskapande i ledningsprocessen i form av medledarskap.

Varför är kursen så uppskattad och får högsta betyg år efter år?

– Haha, vilken svår fråga. Men jag skulle tro att det är min genuina passion för det jag gör. Jag vill verkligen att alla mina kursdeltagare får extremt mycket nytta av att gå mina kurser. Sedan får deltagarna möjlighet att helt utan begränsningar bolla ledarskapsfrågor och utmaningar med mig efter kursen. Det är på det sättet som mina kurser får ett verkligt värde på sikt och inte bara blir en fantastisk upplevelse för stunden. Sedan vågar jag nog påstå att jag kan ledarskap på riktigt, på djupet.

Ledare men inte chef hålls 7-8 september samt 28-29 november.

Läs mer om kursen och anmäl dig här!