september 12, 2021 Webmaster

Fysiska möten åter verklighet – SvD Bank Summit

Torsdagen den 9 september startade konferens-hösten med SvD Bank Summit 2021.  Efter en lång tid av pandemi och restriktioner kunde vi äntligen ses igen med en majoritet av deltagarna fysiskt på plats!

Nyhet – SvD Bank Summit – 2021-09-10

Lättade. Arrangörer, partners, talare och deltagare var lättade och glada över att kunna ses igen efter en lång tid av restriktioner.  ”Det fysiska mötet behövs verkligen” konstaterade ett flertal deltagare och vi på Insight Events kan inte göra annat än att hålla med. Många samtal och viktiga diskussioner ägde rum under dagen och kvällen på Bryggarsalen, vid Odenplan i Stockholm. Naturligtvis med gott om avstånd mellan stolarna – och massa handsprit.

SvD Bank Summit 2021 inleddes av riksbankschef Stefan Ingves. Vilket var efterlängtat såväl av oss och publiken, liksom av de många journalister som bevakade på plats. SvD Bank summit var nämligen Ingves första fysiska framträdande på extern konferens sedan pandemistarten. Under sin dragning gav han oss åhörare bland annat en uppdatering på ränteläget, där låneräntor ligger fortsatt stabilt, men där bostadspriser fortsätter att skena.  Något att höja en varningens finger om. Vi fick också en snabb inblick i hans syn på framtiden för kryptovalutor.

Efter Stefans Ingves genomgång fick vi veta mer om Bidens penningpolitik i USA, vad vi kan förvänta oss av EU:s ekonomiska politik framöver samt hur coronapandemin förändrat spelreglerna för banksektorn, för att nämna ett axplock av dagens spännande presentationer.

Konferensen avslutades av Jan Olsson från Polismyndigheten som radade upp flera intressanta och skrämmande exempel på hur Ransomware och hackare blir ett allt större hot för företag, banker och privatpersoner. Det gäller att se upp då de kriminella tar till alltmer sofistikerade metoder.

Säkerheten först och digitala alternativ

Det ska kännas tryggt att gå på konferens. Trots lättnader i restriktioner och god vaccinationstakt är självklart säkerheten under eventen vi arrangerar prio ett. Avstånd mellan stolar, munskydd på personalen (och för de deltagare som vill), handsprit i varje hörn och påminnelser om att hålla avstånd är bara några exempel på säkerhetsåtgärder som vidtas.

För att minska antalet personer på plats och tillgängliggöra SvD  Bank Summit för så många som möjligt sändes även hela dagen ut live via länk för de som föredrog det.

En fullspäckad konferenshöst

Med slopade restriktioner från den 29 september och ett allt bättre vaccinationsläge har bokningarna efter sommaren börjat ta rejäl fart. Vi har ett fullspäckat år och höst framför oss. I  september kör vi t.ex. populära GatubelysningsforumSårbehandlingssymposiumSCADA Säkerhet och Patentdagen.

Och så lång bort som i november börjar till och med vissa konferenser bli fullbokade.

Se hela konferensutbudet här och missa inte att anmäla dig till någon av höstens spännande konferenser. Vi ser fram emot att välkomna tillbaka både gamla och nya deltagare och hoppas få se er fysiskt i ”verkligheten” under säkra och trygga former mycket snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *