Trender och metoderna för att skapa hälsosamma organisationer – Talarintervju med Dan Hasson

talare_hrDan Hasson är stress- och arbetsmiljöforskare vid Karolinska institutet och Mayo Clinic, och har bland annat doktorerat i stresshantering och hälsopromotion vid Uppsala universitet.

Vi passade på att träffa Dan inför hans medverkan på årets Mötesplats HR och ställde några frågor kring ämnet hälsosamma organisationer. Vilka är de främsta nyckelfaktorerna? hur ofta bör medarbetare och chefer kompetensutvecklas? är all stress negativ? Vilka trender ser vi? Dan ger även några avslutande tips att ta del av, kika gärna på intervjun nedan.

Möt Dan på Mötesplats HR den 10 april #motesplatshr

Intervju med Camilla Hyden Karlsson, VP People & Culture på CatalystOne

camillaVi tog en pratstund med Camilla Hyden Karlsson, VP People & Culture på CatalystOne om utmaningar och framtida möjligheter inom digitaliseringen av HR-området. CatalystOne medverkar som Guldsponsor på årets Mötesplats HR.

Kan du kortfattat förklara din roll, engagemang och erfarenhet inom digitalisering av HR-processer?
Förutom att jag brinner för människor och utveckling av kultur och organisation har jag i nästan hela min yrkeskarriär arbetat med att digitalisera processer inom företag med hjälp av mjukvara. Först inom finansvärlden, med ERP-system, och de senaste 10 åren inom HR. När det kommer till digitalisering av HR-processer har jag implementerat HCM-system dels på kundsidan, som projektledare och Global HR Manager på Tieto, och dels som HR konsult och projektledare på CatalystOne Solutions på leverantörssidan. I min nuvarande roll som VP People & Culture på CatalystOne Solutions har jag, förutom att få jobba med det roligaste jag vet; att utveckla en stark och affärskraftig kultur tillsammans med alla våra härliga medarbetare världen över, även jobbat med att utveckla digitaliseringen internt hos oss genom att förbättra och uppdatera våra digitala processer med hjälp av vårt eget HCM-system, CatalystOne.

Hur skulle du säga att HR-området har utvecklats i den digitala sfären under de senaste 5 åren?
Jag upplever att utvecklingen har gått enormt fort. För 5 år sedan handlade digitalisering av HR-arbetet till största del om löneadministration och rekrytering, och begränsat om digitalisering av medarbetarprocesser som t.ex. utvecklingssamtal, vilka gjordes en gång om året. Att digitalisera andra HR-processer upplevdes som ”nice to have”. Idag, och delvis som ett resultat av GDPR som blir verklighet nu i maj, ser vi ett helt annat behov av digitalisering. Det har tack vare detta blivit en nödvändighet för företag att digitalisera hanteringen av persondata. Dessutom har förväntningarna från medarbetare ökat på att arbetsgivare har digitaliserade HR-processer på plats, det är en viktig aspekt i Employer Branding sammanhang. Exempel är användning via både PC och mobilen på kontinuerlig feedback eller employee engagement (Pulsmätningar).

 Vad anser du vara den största utmaningen för organisationer som vill skapa digitaliserade / moderna HR-processer?
Jag anser att det finns ett flertal områden. Men en av den tuffaste uppförsbacken är om det inte finns tillräckligt med ”buy-in” i organisationen – om inte minst VD, men helst hela högsta ledningen, har förstått vikten av att digitalisera och än värre vad konsekvenserna kan bli om man inte investerar i att digitalisera sina HR-processer. Då blir det svårt att få engagemang från resten av organisationen. När HR, IT och högsta ledningen är i synk så är jag övertygad om att man kan få en både kostnads- och tidseffektiv digitalisering.

 Ni har valt att låta Martin Gradin som är HR-Chef på LRF Konsult presentera för er räkning som talare under konferensen, hur kommer det sig?
LRF Konsult har sina nästan 1 400 medarbetare utspridda på 130 platser i landet vilket ställer höga krav på nära samarbete, god kommunikation och stringens i projektledning och förvaltning. De har haft en spännande resa. Vi tycker ofta att det är mer relevant att låta kunder berätta om sina utmaningar och lärdomar då de stått inför liknande utmaningar som publiken inför valet att implementera HR-system och digitalisera sina processer. Vi ser också att våra kunder har stort utbyte av att diskutera best practice och erfarenheter med varandra. Det är kunden som är den sanna hjälten, utan tvekan.

Vad tror du kommer vara nästa steg eller möjlighet inom digitaliseringen av HR-området?
Jag tror först och främst att utvecklingen kommer att fortsätta i samma snabba takt. AI kommer tydligare in i bilden och användning av mobila lösningar ökar. Det årliga utvecklingssamtalet dör helt ut. Istället kommer häftigare, mer användarvänlig funktionalitet kring tät och kontinuerlig feedback och uppföljning mellan medarbetare och chef samt employee engagement-lösningar att ta plats. Vi kommer även se lösningar med roligare och enklare dashboards för HR-analytics.

 Slutligen, har du några tips för de organisationer som genomgår eller kommer att genomgå en större HR-digitaliseringsprocess?
Ja, att se över era befintliga HR-processer och ”städa upp” allt som inte behövs. Var lite kritiska och ställ hela tiden frågan, ”behöver vi verkligen detta och i så fall varför?”.

Sedan anser jag att val av leverantör av system blir väldigt viktig. Ni kommer att ha en långsiktig relation (att byta ut ett system och därmed leverantör är ofta väldigt kostsamt). Se inte bara på produktfunktionalitet utan även vad för typ av företag leverantören är, vilken kultur som finns och vilka människor som jobbar där. Underskatta aldrig kraften i bra mänskliga relationer.

Vikten av att bygga värderingar från grunden – Intervju med Anna Fredrixon, HR-chef på KRY

Anna Fredrixon, Head of HR på KRY har lång erfarenhet av att bygga HR och kultur i snabbväxande techbolag. På Mötesplats HR kommer hon prata om just detta och om ledarskapsutmaningar. Vi passade på att träffa Anna för att prata om vilka hennes största utmaningar varit och vilka lärdomar och erfanheter hon tar med sig. Samt vikten av att bygga värderingar från grunden. Bli inspirerad och lyssna gärna på intervjun här!

 

Helène Sahlin, HR coach, delger sina bästa tips till dig som HR chef!

Med en lång och gedigen erfarenhet inom HR, bland annat som HR-direktör inom SVT under 20 år har Helène många erfarenheter, framgångar och även misslyckanden i bagaget. Vilka tips vill hon ge dig som HR chef idag? Vilka var hennes största utmaningar under tiden som HR chef och vilken roll kan HR spela vid krissituationer? Vi passade på att träffa Helène inför hennes medverkan på årets Mötesplats HR och ställde några frågor kring ämnet.

Möt Heléne på Mötesplats HR den 25-26 april. Och innan dess, kika på intervjun med henne!

Leda millennials – Intervju med Victoria Roos-Olsson, Director of Business Development & Leadership, FranklinCovey

hr_talare_victoriaVictoria har lett många team, både I Sverige och runtom i världen. Hon har även hållit många ledarskapsutbildningar samt varit med och utvecklat nya ledarskapsprogram. På årets Mötesplats HR kommer hon att prata vikten av att förstå olika generationer och mer specifikt om millennials. Hur ska man attrahera millennials? Vad krävs av ledarskapet för att få dem att stanna? Vikten av feedback, och mycket annat!

Möt Victoria på Mötesplats HR den 25-26 april. Och innan dess, kika på intervjun med henne!

Lucy Adams, CEO of Disruptive HR, keynote på Mötesplats HR 2018!

Lucy Adams, Disruptive HRVi är stolta att kunna presentera Lucy Adams, CEO of Disruptive HR som keynote på Mötesplats HR 2018. Hon kommer närmast från BBC där hon ansvarade för stora och komplexa förändringsprojekt. Hon blev frustrerad över bristen på innovation och nytänkande I ledarskapet och ville hitta nya vägar att tackla gamla problem. Nu hjälper hon företagsledare och HR-direktörer att agera på ett nytt sätt och rusta medarbetarna för en ”disrupted” värld. Lucy kommer att hålla en provocerande föreläsning som tar avstamp i ett dilemma som de allra flesta organisationer står inför idag; nämligen att  hur vi  attraherar, leder och engagerar våra medarbetare räcker inte till för dagens värld, och ännu mindre morgondagens. Hon använder sig av både  forskning och praktisk erfarenhet och levandegör sin föreläsning med många anekdoter från tiden vid BBC. Presentationen hålls på engelska.

Leading HR in a Disrupted World

  • The challenges of building a workforce in a disrupted world – the impact of the knowledge economy, leading a multi-generational workforce, the expectations of millennials, trust in leadership, future work trends, etc
  • An assessment of business leaders’ views on the adequacy of current approaches to people attraction, development and engagement
  • An analysis of why current people practices – eg: appraisals, talent management, employee engagement, traditional training methods – don’t work

The audience is then taken through an alternative approach based on Dirsuptive HR’s model EACH© – treating Employees as Adults, Consumers and Human beings.  This section is packed with practical examples of how using this can increase productivity, engagement and innovation. Finally Lucy touches briefly on the FREE resources we have available on our website (EACH HR diagnostic, webinars, blogs).

hr_bok2Dessutom kommer de första 25 som anmäler sig att få ett ex av hennes bestseller “HR Disrupted”, en bok fylld med praktiska tips på hur man kan förnya sitt sätt att leda i ”disrupted” värld.

Fyll i en intresseanmälan och säkra din plats redan idag!