november 6, 2017 Webmaster

Talarintervju med Zennie Sjölund

Aktuellt inom löneområdet – så hanterar du de komplexa regelverken!

Foto: Fredrik Persson Copyright Fredrik Persson Mobile: +46 70 774 21 37 fp@fredrikpersson.se www.fredrikpersson.se

Foto: Fredrik Persson
Copyright Fredrik Persson
Mobile: +46 70 774 21 37
fp@fredrikpersson.se
www.fredrikpersson.se

Zennie Sjölund arbetar som branschansvarig för löneområdet på SFR konsulterna och är aktuell som talare på Redovisningsdagen 2017. Hon kommer att hålla anförandet Aktuellt inom löneområdet – så hanterar du de komplexa regelverken!” på BFN-dagen den 23 november.

Löneområdet är komplext och under ständig förändring, yrkesrollen genomgår en utveckling driven av bland annat automatisering och globalisering. Och efterfrågan på lönekompetens ökar. Zennie kommer under sin presentation gå igenom vad som är på gång inom löneområdet som till exempel arbetsgivardeklaration med individuppgifter samt ge en genomgång av de viktigaste kommande förändringarna inom lön. Dessutom kommer hon att förklara hur GDPR påverkar lönehanteringen. Vi passade på att ta ett snack med henne och skjuta iväg några snabba frågor kopplade till lönehantering.

– Vilka utmaningar och möjligheter ser du inom framtidens lönehantering?
Automatisering, digitalisering och robotisering ställer nya krav på kompetens och kunskap, samtidigt som det öppnar upp för mer effektiv lönehantering. Utmaning att kvalitetssäkra med så många nivåer av lagar och avtal i kombination ny teknik samtidigt som det kommer nya krav från såväl interna som externa intressenter.

– Vilka trender märker ni av inom branschen?
Ökat behov av lönekompetens, nya förutsättningar med ex AGI, arbetsgivardeklaration med individuppgifter, self-service alltmer utbrett.

– Dina tankar på dagens/dagarnas innehåll
Bra upplägg med intressanta och aktuella ämnen!

– Varför ska man vara på plats på Redovisningsdagen?
Det känns som en allt-i-ett dag för att hålla sig uppdaterad på vad om händer i branschen.

Vi tackar Zennie för att hon tog sig tid och delade med sig av sin erfarenhet. Vi ser verkligen fram emot att få lyssna till hennes anförande den 23 november på Redovisningsdagen i Stockholm.