BanAmed

Ban Hosseini arbetar som apotekssupportchef på Kronans Apotek och var en av förra årets mest uppskattade talare på Servicedesk Forum. Efter deltagarnas önskemål är hon nu tillbaka för att berätta vad som har hänt sen sist och vilka viktiga steg de har tagit för att vidareutveckla supporten. Inför konferensen ger Ban oss praktiska tips och förklarar hur de lyckas ta in kundernas behov och önskemål på et smidigt sätt.

Ni inom supporten på Kronans Apotek arbetar otroligt hårt med att sätta kunden i fokus på riktigt. Har du några praktiska tips på vad man inom en supportorganisation bör tänka på för att bli bättre på service?
Lyssna på kunden och förstå vad kunden prioriterar, börja jobba därifrån! Det är inte självklart att vi och kunden tycker samma sak är viktiga ur supportperspektiv, det är viktigt att se det hela ur deras glasögon. En annan sak är att det är extremt viktigt med rätt medarbetare, som drivs av att vilja hjälpa och äger varje inkommande ärende. Har man rätt mindset inom teamet kommer man riktigt långt!

Hur lyckas ni ta in kundernas behov och önskemål på ett smidigt sätt?
Dels har vi börjat med större kundundersökningar som skickas ut, dels pratar vi mycket med vår verksamhet. Som en internsupport är våra kunder inte längre bort än ett samtal eller möte. Vi kan då regelbundet stämma av med regionala ledningsgrupper och andra ansvariga och få feedback på ett helt annat sätt än om vi vore en Kundservice.

Varför ska man komma till Servicedesk Forum och lyssna till dig när du pratar om hur man sätter kunden i fokus på riktigt?
Jag sticker nog ut i mängden då jag inte har en IT-bakgrund utan kommer från den verksamhet vi nu ger support till. Vi är dessutom i början av vår resa mot en fantastisk support, och lär oss väldigt mycket längs vägen. Det blir mycket igenkänning och back to basics med mig!